Eğitim Sitesi

Tesir Nedir? Tesir Hakkında Kısaca Bilgi

Tesir Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Tesir:

Etki.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Kynik Okulu: Sokrates'in ölümünden sonra öğrencileri hocalarının adını ve düşüncelerini yaşatmak ve bu düşünceleri geliştirip eklemeler yaparak yeni boyutlara taşımak için Sokratesçi Okullar kurmuşlardır. Kynik Okulu, Antisthenes'in kurduğu okulun adıdır. Kynik okulunun kurucusu olan Antisthenes, insanın gereksinimlerini en aza indirgeyip, doğaya uygun, kendi kendine yeter ve sade bir yaşam geçirerek yaşaması gerektiğini savunur.

    Bilimsel Bilgi: Özne (sübje) ile nesne (obje) arasındaki ilişkinin sınırlı bir konuda ve belli bir yöntemle her zaman geçerli sonuçlara ulaşmak için amaçlı ve sistemli olarak kurulması sonucu bilimsel bilgi elde edilir.

    Millet: 1- Belli bir toprak üzerinde yaşayan, ortak tarih ve ülküleri benimseyen insanların oluşturduğu topluma millet denir. 2- Aynı coğrafi bölgede yaşayan; aynı ekonomiyi, dili ve kültürü paylaşan; tarihsel geçmişe dayanan ve ortak amaçları bulunan en geniş insan topluluğudur.

    Maiotik: Bir konu hakkında hiçbir fikri olmadığını zanneden kişiye, Sokrates'in sorular sorarak aslında o konu hakkında bildiğini ispatladığı yöntemidir. Sokrates'e göre her insan, bütün bildiklerine zaten doğuştan sahiptir. Yapılabilecek şey, kişinin kendi kendisine veya iyi bir öğretmen eşliğinde kendisinde bulunan bilgileri açığa çıkartmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü