Eğitim Sitesi

Territorialite Nedir? Territorialite Hakkında Kısaca Bilgi

Territorialite Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Territorialite:

Bir hayvanın (özellikle bir erkeğin) bir kara parçasına sahiplenmesi ve bu alanı aynı türün aynı eşeydeki bireylerine karşı savunmasına ilişkin bir davranış örneği.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Pinositoz: 1. Hücre zarından doğrudan geçemeyecek kadar büyük moleküllü sıvı maddelerin hücreye alınması. 2. Ökaryot yapıya sahip bazı bir hücrelilerde ve bazı hayvansal hücrelerde büyük moleküllü sıvı (besinlerin veya yok edilecek yabancı) maddelerin, hücre zarından koful oluşturarak hücre içerisine alması. 3. Büyük sıvı moleküllerin pinositik cep oluşturularak hücre içine alınması olayıdır. * Sıvı moleküllerin zara değmesi ile zar içeri doğru çöküntü yaparak pinositoz cebini meydana getirir * Sıvı moleküller pinositoz cebine dolar ve cebin boğumlanması ile pinositik koful oluşur. * Sonrasında sıvı besin sitoplazma içine alınır. Pinositozda oluşan kofullar, fagositozda oluşan kofullardan daha küçüktür. * Kan yoluyla taşınan hormonların ilgili doku hücreleri tarafından alınması genellikle bu yolla olmaktadır.

    Hepatit: Derinin, dokuların ve organizmadaki sıvıların sarı bir renk almasıyla beliren hastalık, karaciğer yangısı.

    Çizgili Kas: Silindir şeklinde uzun hücrelerden oluşur. Çok çekirdeklidir ve hücre zarının altında yer alır. İstemli kaslardır. Hareketi hızlı, kısa sürelidir ve çabuk yorulur. Enine bantlar bulunur.

    Alveol: 1. Akciğerlerde genişlemiş küçük kesecik. 2. Torba biçiminde küçük boşluk ya da genişlemiş kısımdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü