Eğitim Sitesi

Terminal Emulator Nedir? Terminal Emulator Hakkında Kısaca Bilgi

Terminal Emulator Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Terminal Emulator:

Bilgisayarın terminal taklidi yapmasını sağlayan program. Bu programı kullanan bir bilgisayar, uzaktaki başka bir sisteme ait bir terminal gibi görünür.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Electronic: Elektronik: Elektronun hareketini boşlukta ve yarı iletkende kontrol eden bilim dalı.

    White balance (Beyaz ayarı): Renk dengesini otomatik olarak ayarlayan sistem. Kamera otomatik moddan çıktıktan sonra "WHT BAL", düğmesine arka arkaya basarsanız, "HOLD" yazısı, güneş sembolü (outdoors) ve yanan lamba sembolü (indoors) görürsünüz. Böylece üç ayrı beyaz dengesi ayarını manuel olarak yapma imkanınız olur. Beyaz dengesi, beyaz ve parlak görülen konuların doğal renk dengesini sağlayabilmektedir. Işık şartları hızla değişen diskoteklerde, fotoğraf stüdyoları gibi ışığın çok yoğun ve parlak olduğu yerlerde, sodyum lambayla ve civa buharlı lambayla yapılan karayolu tüneli aydınlatmalarında "indors" konumu seçilir. Konunun ya da fonun tek renk olması halinde "HOLD" konumuna geçilir. Basit ve doğal bir dilde sorgulama girişlerini tanıyan, bilgilere hızlı erişim için indexler kullanan, önceki aramaların sonuçlarının sonraki aramaları etkilemesini sağlayan bir mekanizması olan, dağıtılmış bilgi hizmetidir. archie, Gopher, Prospero.

    PPP: Modem aracılığıyla seri bağlantılar gerçekleştirmede kullanılan yeni bir protokoldür. SLIP protokolüne göre hatta düzeltme ve sıkıştırma özellikleri daha gelişmiş olduğundan bu protokolden %5-10 daha hızlıdır. Çoğu Web tarayıcısı PPP veya SLIP bağlantısı istemektedir.

    Acronym: İnterneti hızlı kullanmayı seven ve bu yüzden uzun uzun yazmaktansa kısaltmalarla iletişim kurmayı yeğleyen insanların yarattığı dil.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü