Eğitim Sitesi

Temrin Nedir? Temrin Hakkında Kısaca Bilgi

Temrin Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Temrin:

Tekrarlamak. Kısa süreli bellekte kalımını sağlamak üzere, bilgiler tekrarlayarak temrin edilir. Uzun süreli belleğe aktarmak için, bilgiler özümseyerek temrin edilir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Sosyalizm: Üretimi devletin düzenlemesini ve üretim araçlarının devletleştirilmesini savunan öğreti. Üretimde ve üretilenlerin dağıtımında bireyin değil, toplumun yararını göz önünde bulunduran ekonomik sistem. Liberalizme tepki olarak doğmuştur. Liberalizmin insanlar arasında uçurumlar açması, büyük sınıf farklılıklarını doğurması üzerine ideal bir devletin ancak eşitlik temelinde gerçekleşebileceğini iddia ederler. Devlet üretimi organize eden, bölüşümü sağlayan bir organdır. Üretim kar amacıyla değil ihtiyacı karşılamak için yapılır. Üretim araçları(fabrika, makine) kamu mülkiyetindedir. Herkes eşit hak ve koşullardadır.

    Gündelik Bilgi: İnsanların pratik ihtiyaçlarını karşılamak için, kendi deneyimleriyle elde ettikleri sıradan bilgilere gündelik bilgi denir. Gündelik Bilgi Özellikleri 1. Duyumlara ve algılara dayanır. 2. Yaşamı kolaylaştırır. 3. Yaşantılar ve deneyimler sonucu elde edilir. 4. Herhangi bir yöntemi yoktur. 5. Sistematik değildir, mantıksal tutarlılığı olmayabilir. 6. Görelidir. 7. Kesin sonuç içermez.

    Doğal Gözlem: İncelenen olayların kendi doğal ortamında, müdahalede bulunulmaksızın gözlemlenmesidir.

    Aralıklı Pekiştirme: Yapılan davranışların belli bir oranının pekiştirilmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü