Eğitim Sitesi

Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR) Nedir? Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR) Hakkında Kısaca Bilgi

Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR) Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR):

Temel metobolizma hızı diğer bir değişle Temel metabolizma kalori yakma oranı, vücudun dinlenme anında, temel yaşam fonksiyonlarını sürdürmek için harcadığı tahmini enerji miktarıdır. Genellikle gün boyunca harcanan enerjinin yarısından fazlası, hayati fonksiyonları sürdürmek için kullanılan enerjidir.
Temel metabolizma hızınızı etkiliyen faktörler; boyunuz, kilonuz, yaşınız ve cinsiyetinizdir.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Mikrobesinler: Sağlıklı büyüme ve gelişme için insan vücudunda az miktarlarda gereken(ortalama günlük 5g ve daha az) vitamin ya da mineral gibi (iz mineraller dâhil) herhangi bir madde.

    Antioksidanlar: Vücudun olağan süreci ile oluşan serbest radikkallerin vereceği zarara karşı bizleri koruyan bileşenler antioksidanlar denir. Bazı antioksidanları vücut üretebilirken bazıları da sebze, meyve, kahve, çay, bitter çikolata vb pek çok besin ile alınabilir.

    Aldante: Pastanın çatalla kabın kenarından kolayca kesilmesi.

    Riboflavin (B2 Vitamini): Faydaları : Normal büyüme, bazı enzimlerin oluşturulması, yiyeceklerin enerjiye dönüştürülmesi, yaraların engellenmesi ve dil ve dudağın şişmesinin önlenmesi için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarSüt ürünleri, et, kümes hayvanları, balık, yeşil sebzeler (karnabahar, brokoli, şalgam, kuşkonmaz, ıspanak).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü