Eğitim Sitesi

Teknik Direktör Nedir? Teknik Direktör Hakkında Kısaca Bilgi

Teknik Direktör Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Teknik Direktör:

Tiyatronun tüm teknik yönetiminden sorumludur. Buna sahne tekniği, aydınlatma, elektro akustik, üretim atölyeleri, nakliye ve depo alışveriş ve materyal idaresi, genel iç teknik dahildir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Teknik Direktör:

Sporcu veya takımın oyun içindeki taktiğini, görevlerini belirleyen, oyuncu kadrosunu oluşturan, oyun içinde gerekli taktiksel müdahaleleri yapan kimse.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Çiçek Yolu: Sahneden seyirci salonunun ortasından geçen, salonun arkasına denk uzayan ve seyircileri ikiye ayıran oyun yükseltisi. Dünya tiyatrolarına Japon Kabuki tiyatrosundan geçmiştir. Bunu batıda ilk kez Alman yönetmen Max Reinhardt kullanmıştır.

    Oyun Fotoğrafı: Bir oyundaki bölümlerin dramatik anlarında çekilmiş fotoğrafları çekileceğinden siyah beyazda en az 400 Asa'lık film, renklide ise 1600 ASA kullanmak iyi sonuç verir.

    Diksiyon: Tiyatro ve benzeri sözlü edebiyat türlerinde, seslerin, sözlerin, vurguların anlam ve heyecan duraklarının duru ve açık bir biçimde söylenmesidir. Tiyatro okullarında ders olarak okutulmaktadır.

    Dramatik Olay: Dramatik bir durum taratan olay. Herşeyden önce insanla ilgili olan ve insan üzerinde bizi düşünmeye yönelten olay. İnsanların kendilerine, birbirlerine ya da bir duruma karşı olan tuttumlarında değişiklik getiren ya da bu değişikliklere karşı çıkan bir eylemin başlangıcı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü