Eğitim Sitesi

Tek renkli Nedir? Tek renkli Hakkında Kısaca Bilgi

Tek renkli Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Tek renkli:

Belirli bir dalga boyunda olan ışık, tek renk, monokromatik.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Yüksek kontrast film banyoları: Yüksek kontrasta sahip (az gri tonlu) görüntülerin elde edilmesi için özel olarak yapılan filmin kimyasal banyo işlemleri. (high contrast films developers)

    dpi (dots per inch): Bir cihaz tarafından üretilen dijital verinin yoğunluğunu belirtmeye yarayan terimdir. Bu terim ile bir tarayıcı veya bir yazıcının çözünürlüğü ifade edilmektedir. Bir birim içerisinde ne kadar çok nokta varsa, çözünürlük de o kadar yüksek olmaktadır.

    Parlaklık: Bir objenin aydınlık ve karanlık bölgeleri arasındaki dengedir. Parlaklık, değerler arasındaki farkların yoğunluğuna ilişkinken, kontrast en aydınlık ve en karanlık değerler arasındaki farktır.

    UV filtre: Gözle görülemeyen ultraviyole ışınların fotoğrafın keskinlik ve berraklığı üzerindeki olumsuz etkisini gidermek için kullanılan filtredir. Görünür bölgedeki ışığa karşı soğurucu etkisi olmadığından, diyafram ve örtücü ayarlarında değişiklik gerektirmediğinden koruyucu olarak objektif üzerinde (gün ışığı filtresi yoksa) sürekli takılı bırakılabilir. (Ultra Violet filter)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü