Eğitim Sitesi

Tehir Nedir? Tehir Hakkında Kısaca Bilgi

Tehir Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tehir:

1. Sonraya bırakma, erteleme.

2. Geciktirme.

 

Hukuk Terimi Olarak Tehir:

erteleme; ara verme

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Tehir:

Ulaşım araçlarının önceden ilân edilen zamanda kalkmaması ya da gelmemesi, gecikme.

 

Voleybol Terimi Olarak Tehir:

Yapılacak olan oyunun herhangi bir saha, ışık vb. gibi nedenlerden dolayı başka bir tarihe ertelenmesi. (Delay)

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Ahilik: Selçuklular ile Osmanlılar döneminde Anadolu'da kurulan esnaf ve zanaatkâr loncalarının öncüsü sayılan sosyal örgütlenme. Şehirlerde oturan esnafın aralarında birleşerek kurdukları dini ve ekonomik özellikte bir teşkilattır. "ahi" kelimesi "kardeş" anlamına gelir. Ahiler, esnaf, tüccar ve diğer sahalardaki meslek grupları örgütlenmelerini sağlamış, böylece yerleşim merkezlerinde sosyal ve ekonomik düzenin kurulması yanında kültürün de gelişmesini sağlamıştır. Ustalığı tamamlayan kişiye Şet Töreni düzenlenir. Ahi babadan aldığı izine Destur denir. Ahilik eğitimde çırağın ahlâki eğitimine de çok önem verilirdi. Ahilik teşkilatının kurucusu, Ahi Evran'dır. Aslı adı Şeyh Mahmut Nasuriddin'dir.

    Küreselleşme: Ülkeler arasındaki iktisadi, siyasi, sosyal ilişkilerin yaygınlaşması ve gelişmesi, farklı toplumsal kültürlerin, inanç ve beklentilerinin daha iyi tanınması, ülkeler arasındaki ilişkilerin yoğunlaşması gibi farklı görünen ancak birbirleriyle bağlantılı olguları içermektedir.

    Harita: Coğrafya, tarih, dil, nüfus vb. konularda ilgili yeryüzünün veya bir parçasının kuşbakışı olarak , belli bir orana göre küçültülerek düzlem üzerine çizilen taslağı. Örnek: Türkiye fiziki haritası. Bir Çizimin Harita Olabilmesi İçin; 1. Belli bir oranda küçültülmüş olmalı (Ölçek Olmalı) 2. Kuşbakışı görünüşü ile çizilmiş olmalı 3. Bir düzlem üzerine aktarılmış olmalı

    Ölçüt: Bir yargıya varmak veya değer vermek için başvurulan ilke, kriter.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü