Eğitim Sitesi

Tecvit Nedir? Tecvit Hakkında Kısaca Bilgi

Tecvit Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Tecvit:

Kuran'ı belli kurallara göre, doğru bir biçimde okumayı öğreten bilim.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tecvit:

1. Kur'an'ın doğru okunmasını sağlayan bilim. Kelimelerin söylenişinde, seslerin çıkışlarına, uzunluk ve kısalıklarına göre okunması.

2. Bir işi güzel yapma, güzelleştirme, iyi ve güzel söz söyleme, süsleme.

3. Kur'an-ı Kerim’i, harflerin çıkış yerlerine ve sıfatlarına uygun olarak hatasız bir biçimde okumayı öğreten ilim.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Mutezile: Müslüman olmakla birlikte, yazgıyı yadsıyarak, "kul ettiklerini kendi yaratır" diyen ve tanrının sıfatları konusunda sünnet ehli gibi düşünmeyenlerin felsefesidir.

    Sancak Beyi: 1. Sancakları yöneten, idarî yetkileri de bulunan askerî rütbe. 2. Tanzimattan sonra, Osmanlı yönetim teşkilatında sancakların yöneticisi, mutasarrıf.

    İrad-I Cedit: Osmanlı padişahı III. Selim Dönemi'nde kurulan Nizam-ı Cedit ordusunun masraflarını karşılamak amacıyla 1792 yılında oluşturulan hazinedir. 1807 yılında Kabakçı Mustafa Ayaklanması'yla III. Selim tahttan indirilerek öldürülmüş, bu hazine de kapatılmıştır.

    Abluka: 1. Bir devletin dışarı ile olan her türlü ilişkisini zor kullanarak kesme eylemidir. Bir düşman ülkenin kıyılarına gemilerin yanaşmasını engelleyerek o ülkeye ekonomik veya askeri ürünlerin girmesini engellemeyi amaçlayan bir savaş yöntemidir. 2. Bir devletin, bir kentin ya da bir yerin dışarıyla olan her türlü bağlantısını zor kullanarak kesme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü