Eğitim Sitesi

Teçhizat Nedir? Teçhizat Hakkında Kısaca Bilgi

Teçhizat Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Teçhizat:

Donatı, donatım.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Teçhizat:

Silah dışındaki savaş gereçleri, donatı.

 

Elektrik Terimi Olarak Teçhizat:

Birden fazla cihazdan oluşan tesisata denir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Teçhizat:

Silah dışındaki savaş gereçleri, donatı.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Teçhizat:

Silah dışındaki savaş gereçleri, donatı.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Ses Yalıtımı: Titreşim yapan bir kaynağın, hava basıncında yaptığı dalgalanmalardan oluşan seslerin rahatsız edici etkisinden koruyan yalıtımdır.

    Suntalam: Odun veya odunlaşmış bitkisel hammaddelerin kurutulmuş yongalarının sentetik reçine tutkalları ile sıcaklık ve basınç altında yapıştırılması ve biçimlendirilmesi sonunda elde edilen levhalardır.

    Stüdyo (Stüdyo Daire): Aynı zamanda oturma, yatma ve yemek için kullanılan oda.

    Amerikan Panel Kapı: Hazır panel kaplamalı bu kapılar, günümüzde en çok tercih edilen iç kapı türü olup 4 göbekli, 6 göbekli, 2 göbekli ve düz olmak üzere piyasada sınırlı sayıda modelde bulunmaktadır. Amerikan panel kapının kanatları, HDF (High Density Fiberboard - Yüksek Yoğunluklu Ağaç Lifi) panelin, fırınlanmış, budakları alınmış köknardan ölçüye göre özel hazırlanan kanat konstrüksiyonu üzerine preslenmesi ile üretilir. İçine kraft petek dolgu kullanılır. Kapı yüzü ise istenilen modelde şekillendirilir. Kapı kasası ise 12 mm MDF altına üstüne hazırlanıp arasına vida tutmasını sağlamak için fırınlı köknar komple preslenerek üretilir. Daha sonra üzeri direnç özelliklerini artırması için özel boyanabilir ve PP ile kaplanır. Kasaya pervaz ve fitil conta yeri açılır, çivi kullanılmaz. Pervazlar opsiyonel olarak 8-12 mm kalınlıkta 7-8 cm genişlikte geçme ayarlı olmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü