Eğitim Sitesi

Taşıt Nedir? Taşıt Hakkında Kısaca Bilgi

Taşıt Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Taşıt:

Karayolunda insan, hayvan ve yük taşımaya yarayan araçlardır. Bunlardan makine gücü ile yürütülenlere "Motorlu Taşıt", insan ve hayvan gücü ile yürütülenler ile bir araç tarafından çekilen römorklara "Motorsuz Taşıt" denir.
- Bir kazanç sağlama amacı olmadan kullanılan taşıtlara "hususi taşıt",
- Bir kazanç sağlamak için kullanılan taşıtlara "ticari taşıt"
- Resmi kurumlara ait taşıtlara "resmi taşıt",
- Hem resmi hem ticari taşıtlara ise "resmi ticari taşıt" adı verilir.

2- Otomobil, tren, gemi, uçak gibi taşıma araçlarının ortak adı. Vasıta.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Taşıt:

Otomobil, tren, gemi, uçak gibi taşıma araçlarının ortak adı, nakil aracı, nakil vasıtası, vasıta.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Tasdik: Doğrulama, onay, onaylama.

    SRC Belgesi: 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre ticari araç kullanan sürücülerin mesleki yeterlilik (src) belgeleri almaları zorunlu hale getirilmiştir. Src belgesi olmadan araç kullanan sürücülere ve araç sahiplerine idari para cezası uygulanmaktadır. Src belgesini kimler alır? Src belgesini ticari amaçla eşya, kargo, yük ve yolcu taşıyan araç sürücüleri alır. Src belgesini almak için neler gereklidir? Src belgesi almak için gerekli olan evraklar; 4 adet resim, kimlik fotokopisi, ehliyet fotokopisi ve diploma fotokopisi gereklidir. Src belgesi kaç guruba ayrılır? Src belgesi beş guruba ayrılır Bunlar; Src 1 Belgesi, Uluslararası yolcu taşımacılığı yapanlar, Src 2 Belgesi, Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanlar, Src 3 Belgesi, Uluslararası eşya, kargo taşımacılığı yapanlar, Src 4 Belgesi, Yurtiçi eşya, kargo taşımacılığı yapanlar alırlar, Src 5 Belgesi, Karayolu ile tehlikeli mal taşımacılığı yapanlar alır. Src belgesi almak için mezuniyet şartı aranıyor mu? Src belgelerinde mezuniyet şartı; en az ilkokul mezunu olunması şartı aranır.

    Sıyrık: Çarpma veya vurma sonucunda vücutta hafifçe kazınmış, zedelenmiş, soyulmuş, kanamış yer.

    İzci: Dayanışma ve yardımlaşma duygularını geliştirmek, ruhça ve bedence güçlendirilmek için kamplarda ve okullarda eğitilen genç.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü