Eğitim Sitesi

Tarım Nedir? Tarım Hakkında Kısaca Bilgi

Tarım Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Tarım:

Çiftçilik, Ziraat; Bitkisel ve hayvansal üretimin teknolojik koşullar altında ve en ekonomik yollardan yapılması ve pazarlanması faaliyetleri.

 

Coğrafya Terimi Olarak Tarım:

1- Toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla çeşitli ürünler elde etme işine tarım denir.

2- Topraktan çeşitli ürünler elde etmeye ve geniş anlamıyla hayvancılığa da dayanan yaşamsal etkinliktir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tarım:

1. Toprağın ekilmesi ve işlenmesi yoluyla topraktan faydalanma işlerinin bütününe tarım denir.

2. Sebze, meyve vb. ürün almak için toprak üzerinde yapılan çalışmaların tümü.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Tarım:

Bitki yetiştirme ve hayvan yetiştirme, bitkisel ve hayvansal ürünleri elde etme, bitkisel ve hayvansal ürünlerin nitelik ve niceliklerini iyileştirme, pazara hazırlama, saklama ile değerlendirme bilim ve sanatıdır.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Haşhaş (Afyon): Gelincikgiller familyasından bir yıllık otsu bitki. Anayurdu Anadolu'dur. Olgunlaşmamış haşhaş kapsüllerinin sütünden morfin, kodein ve papaverin gibi çeşitli alkaloitleri içeren afyon maddesi elde edilir. Yurdumuzda haşhaş alımı ve işlenmesi sadece T.M.O. tarafından yapılmaktadır. Haşhaş tohumu ise %44-55 oranında yağ içerdiğinden gıda, boya ve sabun sanayinde kullanılmaktadır. Çizilmemiş haşhaş kapsülleri tarlada kuruduktan sonra kontrol altında toplanarak tohumları ayrılarak işlenmek üzere alkaloit fabrikasına gönderilir ve uyuşturucu türevleri elde edilir.

    Kunduru 414/44: Uzun boylu, kışa, kurağa, yatmaya ve sürmeye orta dayanıklı, paslara dayanıksız, bin dane ağırlığı 50 gram civarında, makarnalık kalitesi orta, sert kehribar renkli makarnalık buğday çeşidi.

    Entomophyl: Böcekle tozlanan bitkilere "entomophyl" bitkiler denir.

    Pestisit (Tarımsal İlaç): Bitki gelişmesini olumsuz yönde etkileyen hertürlü zararlıya karşı kullanılan zirai ilaçların tümüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü