Eğitim Sitesi

Tarayıcı Nedir? Tarayıcı Hakkında Kısaca Bilgi

Tarayıcı Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Tarayıcı:

Web sayfalarının görüntülenmesi için kullanılan yazılım.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Batarya: Kablosuz telefonların güç kaynağı. Kablosuz telefonlar ve iletişim cihazlarında, nikel kadmiyum, nikel metal hidrid ve lityum iyon gibi, yeniden şarj edilebilir bataryalar kullanılır. (Battery)

    4K Çözünürlük: Full HD çözünürlüğü 4′e katlayacak olan yüksek çözünürlük oranıdır. 4K TV’lerden faydalanabilmemiz için tabi ki 4K içeriğinin yaygınlaşması (ve tabi ki fiyatlarının da kabul edilebilir seviyeye düşmesi) gerekecek. Ultra High Definition olarak adlandırılan bu çözünürlük 2016 x 3840 piksellik yoğunluğu ifade eder. Ultra High Definition çözünürlük sonrasında 8k lık oranlara da geçecektir.

    Pencere Modeli: Şık ve enerji verimli, tek üniteli pencere modeli klimalarımız, bir odanın tamamını veya bir bölümünü soğutmak üzere bir evin veya katın penceresine yerleştirilecek şekilde tasarlanmıştır.

    EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution): GSM Evrimi için Gelişmiş Veri Oranları. GSM faz2+ ağlar için yüksek hızlı veri transferinin yolunu açan bir spesifikasyon. EDGE getirdiği kodlama metodu sayesinde veri transfer hızı 14,400'den 48,000 bit/saniye'ye çıkmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü