Eğitim Sitesi

Taraça Nedir? Taraça Hakkında Kısaca Bilgi

Taraça Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Taraça:

Oturup hava almaya yarayan, düz ve çevresi açık yüksekçe yer, seki. Teras.

 

Coğrafya Terimi Olarak Taraça:

Taraça: Yatağına alüvyonlarını yaymış olan akarsuyun yeniden canlanarak yatağını kazması ve derinleştirmesi sonucunda oluşan basamaklardır. Taban seviyesinin alçalması nedeniyle, tabanlı bir vadide akan akarsuyun aşındırma gücü artar. Yatağını derine doğru kazan akarsu vadi tabanına gömülür. Eski vadi tabanlarının yüksekte kalması ile oluşan basamaklara seki ya da taraça denir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    BTU: İngilizce British Thermal Unit (İngiliz ısı birimi) sözcüklerinin kısaltılmasından oluşur. Bir libre suyun sıcaklığını bir Fahrenhayt değiştirmek için gereken ısı miktarıdır. Klimalarda Btu/h olarak yani klimanızın bir saatte ortamdan taşıdığı ısı miktarını belirtmek için kullanılır.

    Asıl Çizimler: İnşaat proje yöneticisi ile mal sahibinin bu konu üzerinde anlaştıkları hizmetler.

    Demonte Mobilya: Yeniden sökülüp takılabilecek şekilde tasarlanan, buna uygun bağlantı elemanları ile imal edilen mobilya çeşidi.

    Kırma Çatı Tipi (Dört Eğimli): Basit şekliyle dikdörtgen bir plan üzerine kurulan çatılardır. Dört tarafında ikisi üçgen ikisi eşkenar dikdörtgen çatı yüzeyler görülür. Damlalık (saçak) binanın dört tarafında aynı seviyede dolaşır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü