Eğitim Sitesi

Tanzim Nedir? Tanzim Hakkında Kısaca Bilgi

Tanzim Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Tanzim:

Sıraya koyma, sıralama.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Tanzim:

Düzeltme, düzenleme, düzen verme, yoluna koyma.

 

Hukuk Terimi Olarak Tanzim:

Düzenleme, düzeltme, yoluna koyma.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Tanzim:

Düzenleme.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Arazi-İ Emiriyye (Beylik Toprak): Osmanlı Devleti'nde aslı Beyt-ül Mala (devlet hazinesi) ait olan, tasarruf (kullanım) hakkı kişilere verilen tarla, çayır, yaylak, kışlak, koru vb. özellikteki topraklardır.

    Altın Elbiseli Adam: Kazakistan'ın başkenti Alma-Ata yakınındaki Eşik kazılarında mezarı bulunan bir Türk tiginine tarihçilerin verdikleri isim. Mezarda tiginin altın zırhı da bulundu. Onun bir Türk tigini (prensi) olduğunu aynı mezarda bulunan bir kabın üzerindeki yazılardan anlıyoruz.

    İkindi Divanı: Divan-ı Hümayunda sonuçlandırılamayan işlerin görüşülüp tamamlanması için sadrazamın konağında ya da sadrazamlık dairesinde Salı ve Perşembe günleri dışında ikindi namazından sonra kurulan divandır.

    İttifak (Bağlaşma) Devletleri: 1883 Yılında Almanya, Avusturya-Macaristan ve İtalya tarafından oluşturulan, tarihin ilk emperyalist devletler bloğudur. Diğer emperyalist devletlerin ellerindeki sömürgelere göz diken bu devletler I. Dünya Savaşını başlatmışlardır. Savaş başladığında İtalya Anlaşma Devletleri safına geçerken, Osmanlı Devleti ve Bulgaristan bu blok içinde yer almıştır. I. Dünya Savaş'ndan yenik çıkmışlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü