Eğitim Sitesi

Talak Nedir? Talak Hakkında Kısaca Bilgi

Talak Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Talak:

Boşamak demektir.

 

Hukuk Terimi Olarak Talâk:

islâm hukukunda boşanma

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Talâk:

Boşama; evlilik bağını özel kaideler üzerine çözmek.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Adak: 1- Kişinin dinen yükümlü olmadığı halde, farz veya vacip türünden bir ibadet yapacağına dair Allah'a söz vermesidir. 2- Nezr, Allahü teâlânın rızâsının elde edilmesi veya bir isteğin yerine gelmesi veya bir belâ ve musîbetin giderilmesi maksadıyla Allahü teâlâ için oruç tutmak, kurban kesmek gibi başlıbaşına ibâdet olan veyâ benzeyen bir şeyi kendisine vâcib kabûl etme.

    Tecvit: 1. Kur'an'ın doğru okunmasını sağlayan bilim. Kelimelerin söylenişinde, seslerin çıkışlarına, uzunluk ve kısalıklarına göre okunması. 2. Bir işi güzel yapma, güzelleştirme, iyi ve güzel söz söyleme, süsleme. 3. Kur'an-ı Kerim’i, harflerin çıkış yerlerine ve sıfatlarına uygun olarak hatasız bir biçimde okumayı öğreten ilim.

    Müvalat: Tavafın şavtlarını ara vermeden peşpeşe yapmak.

    Ulül-Azm: İslâm inancına göre bütün peygamberler, peygamber olmaları yönüyle eşit kabul edilir ve aralarında bir ayırım yapılmaz. Ancak görevinin büyüklüğü ve Cenab-ı Hak nezdindeki yeri bakımından aralarında derece ayrılığı bulunabilir. Peygamberlerin bazıları "ulü'l-azm" yani "yüksek azim ve sebat sahibi" olarak nitelendirilmiştir. Bu Peygamberler 6 tanedir; İslâm âlimleri bu âyette bahsedilen ulü’l-azm peygamberlerin Hz. Nuh, Hz. İbrâhim, Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed (sav) olduğunu söylemişlerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü