Eğitim Sitesi

Tahsil Nedir? Tahsil Hakkında Kısaca Bilgi

Tahsil Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tahsil:

1. Parayı alma, toplama.

2. Öğrenim.

 

Tarih Terimi Olarak Tahsil:

Para alma, toplama işi.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Tahsil:

Verginin tahsili kanununa uygun surette ödenmesidir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Otorite: Yaptırım gücü, siyasi irade, siyasi güç. "İnönü Zaferi'nden sonra Büyük Millet Meclisi'nin otoritesi artmıştır." "Malazgirt Savaşı'ndan sonra Anadolu'da otorite Türklere geçmeye başlamıştır."

    İklim: Yeryüzünün herhangi bir yerinde sıcaklık, nem, yağış, basınç, rüzgâr ve bulutluluk gibi hava olaylarının mevsimlik, yıllık gidişlerinin uzun yıllar boyunca gösterdikleri ortalama duruma iklim denir. Bu ortalama durum uzun yıllar içinde çok büyük değişikliğe uğramaz. Örnek: Karasal İklim Tipi

    Çevre Kirliliği: 1. İnsanların etkinlikleri sonucu havada, suda ve toprakta meydana gelen olumsuz gelişmelerle doğal dengenin bozulması. 2. Yeryüzünde yaşayan bütün canlıların sağlığını etkileyen, cansız ve çevredeki maddeler üstünde yapısal zararlar veren ve bazı nitelikleri bozan yabancı maddelerin hava, su ve toprağa karışması olayıdır.

    Etiket: Bir malın tür, miktar, fiyat vb. nitelikleri veya kitap, defter vb. şeylerin kime ait olduğunu belirtmek, belli etmek için üzerlerine konulan küçük kâğıt parçası.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü