Eğitim Sitesi

Tahmin Nedir? Tahmin Hakkında Kısaca Bilgi

Tahmin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Tahmin:

Hipotezden akıl yürütme yoluyla çıkarılan sonuçlara tahmin denir.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Tahmin:

Gözlem, çıkarım veya deneylere dayanarak geleceğe yönelik olası sonuçlar hakkında fikir öne sürülmesi.

 

Reklamcılık Terimi Olarak Tahmin:

Belirli dönemler için satışların ulaşabileceği seviyenin sistematik ve bilimsel olarak hesaplanması ve bu konuda öngörüde bulunmak

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Tahmin:

Yaklaşık olarak değerlendirme, oranlama.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Sinapsis: 1. Mayoz bölünmenin erken evresinde erkek ve dişiye ait homolog kromozomların yan yana gelerek temas etmesi. 2. Profaz 1, mayoz bölünmenin en uzun ve en karmaşık evresidir. Profazın başlangıcında homolog kromozomlar ve kardeş kromatitler yan yana gelerek birbirinin üzerine kıvrılır. Oluşan bu yapıya sinapsis denir.

    Karbon Ayak İzi: Her insanın ulaşım, ısınma, enerji tüketimi veya satın aldığı her türlü ürün neticesinde atmosfere yayılmasına neden olduğu karbon miktarını anlatmak üzere kullanılan bir terimdir. Başka bir ifadeyle, aldığımız her ürün veya gerçekleştirdiğimiz her faaliyet için gerekli olan enerjinin üretilmesi sırasında atmosfere salınan karbon gazı toplamını ifade etmektedir. Bir yıllık zaman dilimi içinde bir insanın solunum, fosil yakıt kullanımı gibi nedenlerle atmosfere verdiği CO2 miktarına karbon ayak izi denir.

    Hemiparazit (Yarı Parazit): Fotosentez yapabilen fakat suyu ve mineral besin maddelerini yaşayan bir başka bitkinin gövdesinden elde eden parazitik bitki.

    Anaflaktik Şok: Organizmanın yabancı protein ya da başka maddelere karşı normalin üstünde aşırı reaksiyonu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü