Eğitim Sitesi

Tahallül Nedir? Tahallül Hakkında Kısaca Bilgi

Tahallül Terimi Hakkında Bilgiler

Hac ve Umre Terimi Olarak Tahallül:

Sözlükte haram iken helal olmak anlamına gelen "tehallül",ihram yasaklarının sona ermesi, ihram'dan çıkma demektir. İki tahallül vardır. Kurban bayramının birinci günü tıraş olduktan sonra birinci tahallül gerçekleşir. Bu durumda cinsel ilişki dışında bütün ihram yasakları sona erer. Ziyaret tavafından sonra ikinci tehallül gerçekleşir. Bununla cinsel ilişki yasağı da kalkar.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tahallül:

Sözlükte haram iken helal olmak anlamına gelen "tehallül", ihram yasaklarının sona ermesi, ihram'dan çıkma demektir. İki tahallül vardır. Kurban bayramının birinci günü tıraş olduktan sonra birinci tahallül gerçekleşir. Bu durumda cinsel ilişki dışında bütün ihram yasakları sona erer. Ziyaret tavafından sonra ikinci tehallül gerçekleşir. Bununla cinsel ilişki yasağı da kalkar.

 

    Benzer Hac ve Umre Terimleri

    Safâ: Sa'yın başladığı tepe.

    Bab-üs-Selam: 1. Mescid-i Haram'ın doğu tarafına açılan, Bab-ı Şeybe de denilen kapı. 2. Mescid-i Nebi'nin batı duvarında kıbleye yakın olan Bab-ı Mervan olarak da bilinen kapı. Mescid-i Nebi'nin beş kapısından en büyüğü ve en süslüdür.

    Dem-i Cübran: Ceza kurbanı demektir.

    Hatim ve Hicr-i İsmail: Kâbe'nin kuzey duvarı önünde bulunan yarım daire şeklindeki duvara "Hatim" denir. Bu duvarla Kâbe arasındaki boşluğa ise "Hicr-i İsmail" denir. Burası Kâbe'nin iç kısmı ile aynı hükümde olup içinde sadece nafile namazlar kılınabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü