Eğitim Sitesi

Tabiatı Koruma Alanları Nedir? Tabiatı Koruma Alanları Hakkında Kısaca Bilgi

Tabiatı Koruma Alanları Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Tabiatı Koruma Alanları:

Bilimsel çalışmalar ve eğitim açısından önem taşıyan tehlike altında veya kaybolmaya yüz tutmuş ekosistemleri ve türleri içeren alanlar.

 

Biyoloji Terimi Olarak Tabiatı koruma alanları:

Bilimsel çalışmalar ve eğitim açısından önem taşıyan, nadir, tehlike altında veya kaybolmaya yüz tutmuş ekosistemleri ve türleri içeren alanlardır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Üçüncü Zaman (Neozoik): Günümüzden yaklaşık 2 milyon yıl önce sona erdiği varsayılan jeolojik zamandır. Üçüncü zamanın yaklaşık 63 milyon yıl sürdüğü tahmin edilmektedir. Zamanın önemli olayları : Kıtaların bugünkü görünümünü kazanmaya başlaması. Linyit havzalarının oluşumu. Bugünkü iklim bölgelerinin ve bitki topluluklarının belirmeye başlaması. Alp kıvrım sisteminin gelişmesi. Nümmilitler ve memelilerin ortaya çıkışı. Üçüncü zamanı karakterize eden canlılar nummilit, hipparion, elephas ve mastadondur.

    Kavim: Kişilerin içinde yaşadığı topluluk.

    Kant-Laplace teorisi: Güneş Sistemi'nin oluşumu ile ilgili farklı teoriler ortaya atılmıştır. En geçerli teori sayılan Kant-Laplace teorisine Nebula teorisi de denir. Bu teoriye göre, Nebula adı verilen kızgın gaz kütlesi ekseni çevresinde sarmal bir hareketle dönerken, zamanla soğuyarak küçülmüştür. Bu dönüş etkisiyle oluşan çekim merkezinde Güneş oluşmuştur. Gazlardan hafif olanları Güneş tarafından çekilmiş, çekim etkisi dışındakiler uzay boşluğuna dağılmış ağır olanlar da Güneş'ten farklı uzaklıklarda soğuyarak gezegenleri oluşturmuşlardır.

    Aynı Enlemde Değişmeyen Özellikler: 1. Güneş ışınlarının geliş açısı aynıdır. 2. Dünyanın dönüş hızı aynıdır. 3. Yaşanan gece veya gündüz süresi aynıdır. NOT: Aynı enlem üzerindeki her yerin iklim özellikleri özel konumun etkisiyle (denize uzaklık, yükselti vb.) değişebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü