Eğitim Sitesi

TRTF Nedir? TRTF Hakkında Kısaca Bilgi

TRTF Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak TRTF:

Türkiye Radyo Televizyon Fonu.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Enerji Alım Anlaşması (EAA): Bir Enerji Üreticisi ile, merkezi alıcı rolü kapsamında MAMS arasındaki, Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilmiş Üretim Grubundan satın alınacak Güç ve/veya Enerji ve/veya diğer hizmetlere ilişkin anlaşma.

    Nominal Değer: Bir, makine, Generatör, trafo; teçhizat vd. malzemenin etiket değeridir. Elektrik birim değeri olarak 1.41'e bölünmesinden elde edilen değerdir. Teçhizat veya malzemelerin etiket değeridir. Efektif değeri ise, nominal değerin 1.41 katı olarak bilinir.

    Özgül Enerji: Bir malın üretimi ya da bir hizmetin yerine getirilmesi için tüketilen, üretim ya da hizmet yerinde ölçülen (dolaylı ya da dolaysız) enerji miktarıdır. Not: Özgül enerjiye ilişkin bilgi verilirken, makine ya da malzemelerin özgül enerjisinin (dolaylı enerji), tüketilen enerjinin birim miktarının üretilmesine harcanan enerjinin,el emeği ile ilgili enerjinin ya da ürünün içinde fiziksel biçimde bulunan enerjinin (örneğin; petrokimya ürünleri) bunun kapsamında olup olmadığının belirtilmesi gerekir.

    Birim Tüketim: Konut, kişi, ekipman, aparey vs. başına enerji tüketimidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü