Eğitim Sitesi

TELNET Nedir? TELNET Hakkında Kısaca Bilgi

TELNET Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak TELNET:

Bir Internet sitesinden diğerine bağlanmak için kullanılan komut ve programdır. Komutu kullanarak bir internet sitesine bağlandığınızda karşınıza sitenin "login:" komut satırı gelecektir. Böylece Internet üzerinde iki makine direkt (ve özel) olarak birbirine bağlanabilir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Telnet:

Bir bilgisayarın diğer bir bilgisayara uzaktan terminal bağlantısı yapmasını sağlayan standart Internet protokol programıdır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Telnet:

Telnet uzak terminal bağlantısı için Internet standart protokolüdür. Tanımı STD 8 ve RFC 854'te yapılmıştır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Write protect: Disket üzerindeki bir tırnak. Kapatıldığı zaman diskete birşey yazılamıyor veya silinemiyor.

    Internet Protocol (IP): Internet ProtokolüBir bilgisayardan diğerine veri paketi aktarma işlemiyle ilgili bir protokol. Tanımı STD 5 ve RFC 791'de bulunabilir. Yorumlar İçin Rica (Request For Comments), TCP/IP Protokol Ailesi (TCP/IP Protocol Suite).

    DAT: Digital Audio Tape günümüzde Master banda olarak standartlara yerleşmiş Teyp sistemi. Dönel kafa sistemi ile çalışmakta. CD ya da üzerinde kayıt yapan teyp sistemi.

    Bağlantı Metni: Bilgileri, bağlantılarla birbirine bağlı olan ayrık birimler veya düğümlerle gösterme yöntemidir. Bilgiler, metin, grafik, video, canlandırma veya çalıştırılabilir belgeler şeklinde pek çok farklı ortam kullanılarak gösterilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü