Eğitim Sitesi

Svevo Nedir? Svevo Hakkında Kısaca Bilgi

Svevo Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Svevo:

Sapları orta boylu, başak kılçıklı, 1000 tane ağırlığı 35,0-48,1 gramdır. Kışlık bir çeşittir. Soğuğa ve yatmaya, pas hastalıkları ile kök ve kök boğazı hastalıklarına dayanıklı makarnalık buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Haşhaş (Afyon): Gelincikgiller familyasından bir yıllık otsu bitki. Anayurdu Anadolu'dur. Olgunlaşmamış haşhaş kapsüllerinin sütünden morfin, kodein ve papaverin gibi çeşitli alkaloitleri içeren afyon maddesi elde edilir. Yurdumuzda haşhaş alımı ve işlenmesi sadece T.M.O. tarafından yapılmaktadır. Haşhaş tohumu ise %44-55 oranında yağ içerdiğinden gıda, boya ve sabun sanayinde kullanılmaktadır. Çizilmemiş haşhaş kapsülleri tarlada kuruduktan sonra kontrol altında toplanarak tohumları ayrılarak işlenmek üzere alkaloit fabrikasına gönderilir ve uyuşturucu türevleri elde edilir.

    Kira: Bir malın kendiliğinden getirdiği ve dolaysıyla çalışmadan elde edilen kazanç.

    Amortisman: Sınaî veya ticari bir işletmede kullanılan makine ve demirbaş değerlerinin, her yıl belli fiziksel, teknolojik ve hukuksal bir miktarının aşınma payı olarak indirilmesidir.

    Emanet Usulü: Eksiltme veya pazarlık suretiyle ihalenin mümkün olamadığı durumlarda bir müteahhit araya girmeksizin kurum tarafından veya kurum namına resmen oluşturulan sorumlu heyetler eliyle yaptırılan işler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü