Eğitim Sitesi

Süzgeçler Nedir? Süzgeçler Hakkında Kısaca Bilgi

Süzgeçler Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Süzgeçler:

Düz (teras) çatılarda ve/veya balkonlarda yağmur suyunu uzaklaştırmaya yarayan yapay gözenekli ve örtü kaplamaları ile uyumlu elemanlardır.

- Dik inişli süzgeçler: Düz (teras) çatılarda yağmur suyunu düşey olarak yüzeyden yağmur iniş borusuna bağlayan elemanlardır.

- Parapet çıkışlı süzgeçler: Düz (teras) çatılarda yağmur suyunu parapet dibinden yatay veya eğimli olarak yağmur iniş borusuna bağlayan elemanlardır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Hazır Beton: Belirli bir özellikte, kontrollü olarak üretilen ve doğru karışım oranlarına sahip, fabrika ortamında elde edilen beton.

    Kesit: Esas giriş bitimi döşeme üst kodu ± 0.00 alınıp bütün farklı yüksekliklerin verilerek ve her blok için en az bir tanesinin hem merdiven hem de düşük döşemeden geçirilmesi gereken ve en az 2 adet çizilen düşey planlardır. Projenin büyüklüğüne göre 1/50 veya 1/100 ölçeğinde çizilir. Kesit planlarına baktığımızda kapı yüksekliği, pencere altı yüksekliği, pencere yüksekliği, oda içi duvar yüksekliği gibi gerekli yükseklikleri kolayca görebiliriz.

    Gergi: Asma makaslarda yanlamalardan gelen basınç kuvvetlerinin etkisiyle çekmeye çalışan ve makasın açılmasını önleyen makas konstrüksiyon elemanıdır.

    Rustik Perde: Kumaş veya tül perdelerin uygulanmasında kullanılan, rustik borularına adapte edilmiş perdelerdir. Özellikle perdelik ve kartonpiyer bulunmayan mekanlarda tercih edilir. Korniş sistemine uygulanabilen perde modellerinin pek çoğu, rustikli perde olarak da uygulanabilir. Perdeler, rustik borusu üzerinde, kullanılan rustik borusunun materyaline göre ahşap veya metal halkalarla, kumaş ya da deri britlerle, dekoratif metal halkalarla, kumaşa adapte edilen kapsüllerle hareket eder. Rustikli perdede, tercihe göre, ikili rustik uygulaması yapılarak ya da rustik borusu arkasına perde rayı takılarak, kumaş veya tül perde bir arada kullanılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü