Eğitim Sitesi

Sürrealizm (Gerçeküstücülük) Nedir? Sürrealizm (Gerçeküstücülük) Hakkında Kısaca Bilgi

Sürrealizm (Gerçeküstücülük) Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Sürrealizm (Gerçeküstücülük):

Aklın, geleneklerin, alışkanlıkların denetiminden uzak bilinçaltı gerçeklerini yansıtan, yani bilinen gerçekle bağını kesip kendince bir gerçek yaratmak amacını güden edebiyat ve sanat akımı.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    İlham: Esin. Bir sanatçının aldığı izlenimlerle zihninde oluşan görüş ve duyuş.

    Akademi: 1. Türlü sanat çalışmalarının yapıldığı yüksek okul. Değişik sanat görüşleri. 2. Güzel sanatlar öğretimi yapan okullarla kimi bilim kurumlarına ya da yüksek okullara verilen ad. (Eski Atina'da Platon'un öğrencilerine ders verdiği ağaçlıklı yer. Sonradan bu isim, ilim koruma anlamına akademia olarak değiştirilmiştir.) 3. Çıplak modelden yapılmış resim.

    Köşk Mescit: 1. Genellikle Sultan Hanı adı verilen bir dizi XIII. yüzyıl Anadolu Selçuklu kervansarayının avlu ortasında dört kemer üstünde yer alan mescit bölümüne verilen ad. Osmanlı döneminde de kullanılmıştır. 2. Anadolu Selçuklu kervansaraylarında avlunun ortasında yer alan ve dört kemerle taşınan, kare planlı bir altyapı üzerinde yükselen küçük mescit.

    Megaron: Önünde bir giriş bölümü, içinde yalnız bir odası, odanın ortasında da ocak bulunan taştan Yunan konutu. Bütün Yunan mimarlığına örnek olan ev biçimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü