Eğitim Sitesi

Sunak Nedir? Sunak Hakkında Kısaca Bilgi

Sunak Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Sunak:

1. Çok tanrılı dinlerde tapınağın içinde ya da yakınında bulunan ve tanrılara kurban sunulan alan ya da üzerinde kurban adanan taş masa.

2. Tapınaklarda, başına geçilip dinsel tören yapılan taş masa.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Namazgâh (Musalla): Yerleşim alanları dışında yoldan gelip geçenlerin ibadetlerini yapabilmeri için yol kenarına inşa edilen yerden hafifçe yükseltilmiş etrafı alçak duvarlarla çevrili üstü açık ve kıble yönünde bir mihrap taşının bulunduğu ibadet yapılarıdır. Gelibolu'daki namazgâhta olduğu gibi bazı örneklerinde bir de mimber bulunabilmektedir.

    Kûfi: Arap yazısının düz ve köşeli çizgilerle yazılan eski bir biçimi.

    Klasisizim: Hem sanatsal bir geleneği hem de estetik bir tutumu belirtmek için kullanılır. Yunan ve Roma'da yani klasik Antik Çağ'da ortaya çıkmış ve antik yapıların prototip (ilk örnek) olarak kullanıldığı daha sonraki dönemlerde de sürmüştür. Bu "klasik" gelenektir ve bu anlamda klasikçilik, MÖ 8. Yüzyıldan 20. Yüzyıla kadar hemen tüm klasik sonrası sanatlarının değişmez niteliğidir. Terimin daha sınırlı estetik kullanımı ise bu uzun gelenek kapsamında açık seçiklik, düzen ve denge gibi özelliklerin belirlediği üslup ya da üslup evrelerini ifade eder.

    Müze: 1- Sanat ve bilim eserlerinin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapı. 2- Sanat ve bilim eserlerinin görülüp yararlanılması için sergilenen yer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü