Eğitim Sitesi

Süksesyon (Ardıllık) Nedir? Süksesyon (Ardıllık) Hakkında Kısaca Bilgi

Süksesyon (Ardıllık) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Süksesyon (Ardıllık):

Bir ekosistemde değişen çevre koşullarının da etkisi ile zamanla baskın türün değişmesine süksesyon denir. Süksesyon bir bölgede ilkel ve basit canlı formlarından başlayıp zamanla gelişmiş canlı formlarının baskın tür haline geçmesini ifade eder.

1. Süksesyon (ardıllık) : Daha önce hiçbir canlının yaşamadığı bir bölgede çevre koşullarının değişmesiyle ilkel formlardan başlayıp zaman içerisinde aşama aşama gelişmiş türlerin bölgeye yerleşmesi olayıdır.

2. Süksesyon (ardıllık) : Daha önce bir komünitenin bulunduğu bir bölgede yangın, sel gibi doğa olayları sonrasında komünite yok olur. Aynı bölgede ilkel formlardan başlayıp zaman içerisinde aşama aşama gelişmiş türlerin bölgeye yerleşmesine ikincil süksesyon denir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Gerçek: Herkes tarafından aynı koşullarda, aynı sonuçlarla tekrarlanan gözlemlerdir.

    Yumruyla Üreme: Patates ve yer elması gibi bitkilerin yer altı gövdelerindeki gözlerden (nodlardan) yeni yumruların ve bitkilerin oluşmasına yumruyla üreme denir.

    Spermatid: Bir primer spermatositin ikinci mayozun ürünlerinden bir tanesi

    Kontraktil Koful: Tatlı sularda yaşayan bir hücrelilerde, açılıp büzülerek, içeri giren fazla suyu hücre dışına atmada görevli olan organel. Vurgan koful da denir. - Tatlı sularda yaşayan bazı tek hücreli canlılarda (protista) bulunur. - Enerji (ATP) harcayarak çalışır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü