Eğitim Sitesi

Sükna (Oturma) Hakkı Nedir? Sükna (Oturma) Hakkı Hakkında Kısaca Bilgi

Sükna (Oturma) Hakkı Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Sükna (Oturma) Hakkı:

Medeni Kanunun 823. maddesine göre, Oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisi verir. Oturma hakkı başkasına devredilemez ve mirasçılara geçmez.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Akitli İşlemler: Tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan işlemlerdir. Satış, bağış, taksim, ölünceye kadar bakma akdi, ipotek ve irtifak hakları akitli işlemlere örnek gösterilebilir. Tapu Kanununun 26. Maddesinde mülkiyet ve mülkiyet dışındaki ayni hakların kurulması ve devri için tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenleneceği belirtilmiştir. Şahsi haklar için resmi senet düzenlenmez.

    Pafta: 1. Arazilerin teknik usullere göre ölçülüp belli oranda küçültülerek bir altlığa çizilmiş haritasıdır. Pafta asılları Genel Müdürlüğün izni olmadıkça daire dışına çıkarılamaz. Ancak gerektiğinde yeniden çizilebilir. 2. Üzerine proje çizilen levha. 3. Büyük haritaları meydana getiren ayrı parçalardan her biri.

    Restorasyon: Aslını bozmadan onarma.

    Harita: 1. Yeryüzünün tamamının veya bir kısmının belli ölçekte küçültülerek, bir altlığa çizilmiş şekline harita denir. 2. Coğrafya olgularının dağılımını bir plan üzerinde gösteren ölçekli çizimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü