Eğitim Sitesi

Subtropikal Bölge Nedir? Subtropikal Bölge Hakkında Kısaca Bilgi

Subtropikal Bölge Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Subtropikal Bölge:

Tropikal ve ılıman kuşak veya Orta kuşak arasında uzanan bölge.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Magnitüd: 1- Depremde açığa çıkan enerjinin bir ölçüsüdür. Prof. Richter, episantrdan 100 km. uzaklıkta ve sert zemine yerleştirilmiş özel bir sismografla (2800 büyütmeli, özel periyodu 0.8 saniye ve %80 sönümü olan bir Wood-Anderson torsiyon Sismografı ile) kaydedilmiş zemin hareketinin mikron cinsinden (1 mikron 1/1000 mm) ölçülen maksimum genliğinin 10 tabanına göre logaritmasını bir depremin "magnitüdü" olarak tanımlamıştır. 2- Magnitüd depremin aletsel büyüklüğünün ölçüsüdür. Yani sismik aletlerle ölçülmüş ve kaydedilmiş olan büyüklük.

    Küresel Isınma: Atmosferde karbondioksit ve ısıyı tutan diğer gazların düzeyinin yükselmesidir.

    Bataklık: Üstüne basıldığında ya da bir ağırlık geldiğinde içine batabilen, rutubetli ve çamurlaşmış toprak alanlara denir. Bataklığın çevresinde kil vb. su geçirmez katmanlar bulunur. Genellikle bataklıklar sıtma vb. hastalık kaynağıdır. Yerel yönetimler bu nedenle bataklıkları kurutma çalışmaları yaparlar.

    Sıcaklık Kuşakları: Yerküre üzerinde sıcaklığı etkileyen; kara ve denizlerin dağılışı, yükseklik farklılıkları, sıcak ve soğuk su akıntıları, sıcak ve soğuk rüzgârların iklim üzerine etkileri dikkate alınarak oluşturulan kuşaklardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü