Eğitim Sitesi

Su Yalıtımı Nedir? Su Yalıtımı Hakkında Kısaca Bilgi

Su Yalıtımı Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Su Yalıtımı:

Parçalı çatı kaplama malzemeleri altına suyun geçişini engellemek amacı ile serilen buhar geçirimli veya geçirimsiz örtüleridir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Su Yalıtımı:

Yapılara zarar veren en önemli faktörlerden biri de sudur. Yapılar; yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu gibi dış kaynaklı su ile banyo ve tuvalette kullanılan iç kaynaklı suya maruz kalır. Yapıyı ve konforu tehdit eden su ve nemden korunmak için yapılan işlemlere su yalıtımı denir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Ayakkabılık: Ayakkabı konulan yer, ayakkabı dolabı.

    Isı Yalıtımı: Isı iletim katsayısı 0,065 W/mK değerinden küçük olan malzemeler ile yapılan yalıtımlardır. Bunlar; taş yünü, cam yünü, ekstrüde polistiren (Xps), taneli polistiren (Eps), poliüretan, ahşap yünü gibi malzemelerdir.

    Eşik: Kapı boşluğunun altında boydan boya giden ve kapının ayırdığı iki hacmin döşemelerinden biraz yüksekçe olan kısım.

    Laminat Parke: Piyasada yüzer yer kaplamaları da denen laminat yapay reçine çözeltisi emdirilmiş kağıt veya ahşap tozların sıcak preslerde basınç altında sıkıştırılması ile elde edilen yüzeyi desenli bir parke çeşididir. Yüzeyi desenli bir film tabaka ile kaplı olup çizilmelere ve neme karşı dayanıklı sert bir malzemeye sahiptir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü