Eğitim Sitesi

Stüdyo Nedir? Stüdyo Hakkında Kısaca Bilgi

Stüdyo Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Stüdyo:

Aynı zamanda oturma, yatma ve yemek için kullanılan oda.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Stüdyo:

Yataksız, ancak yatmaya elverişli divanları bulunan otel veya motel odası.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Stüdyo:

Canlı yayın, bant yayın kaydı veya yapım sonrası sürecinde kullanılacak kurgulanmamış ham görüntülerin ve seslerin elde edilmesi için film, televizyon ve video yapımlarının gerçekleştirildiği yapı.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Red: Tapu Sicil müdürlüğünde yapılan istemin mevzuata aykırı olması ya da ispat edilemeyip belgelenmemesi halinde müdürlükçe istemin yerine getirilmemesi ve bunun gerekçeleri ile birlikte yazılı olarak istemde bulunana bildirilmesi işlemidir.

    Serbest Dereceden Yararlanma: Ancak sözleşme ile tesis edilebilen, tapu kütüğünün şerhler sütununa yazılan, ipoteğin kendisinden üst derecede boşalma olması halinde boşalan üst dereceye kendiliğinden yükselme hakkıdır.

    Parselasyon: İmar parselleri oluşturmak amacıyla, parseller içerisinde yol, meydan, yeşil alan, park, otopark vb. kamu hizmetlerine ayrılan yerlerden herhangi birini veya birkaçını kapsayacak şekilde yapılan taşınmaz malları ayırma işlemidir.

    Mal Ayrılığı: Evlenme sırasında veya evlilik birliği kurulduktan sonra eşler arasında yapılacak sözleşme ile kararlaştırılan ve eşlerin mal varlıklarının tamamen bir birinden ayrı olduğu bir mal rejimidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü