Eğitim Sitesi

Streaming Nedir? Streaming Hakkında Kısaca Bilgi

Streaming Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Streaming:

Eşzamanlı. Dijital ses ve videonun İnternet üzerinden iletimini tanımlayan terim. Ses ve video kullanıcıya bir veri akışı halinde sunulur.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Sensörlü Kurutma: Bazı kurutma makineleri, kumaş türüne göre kurutma süresini hesaplayan bir sensörle donatılmıştır. Bu sayede çamaşırlarınızın zarar görme riski azaltılır.

    GPS: Global Positioning (Global Konumlandırma) veya GPS, kullanıcıların yönelimi hesaplayan bir alıcı aracılığıyla göreli konumlarını belirlemelerini sağlayan bir navigasyon aracıdır. GPS acil durumlarda kullanıcının konumunun belirlenmesine de yardımcı olur ve genellikle diğer uygulamaların içinde kullanılır.

    Cathode Ray Tube (CRT): katot ışınlı tüp. Halk dilinde, “Tüplü Tv” olarak bilinir. CRT Tv’ler LCD ve Plazma Tv’ler gibi ince değildir. Kasalarını büyük yapan, tüplerinin büyük olmasıdır. Son dönemde tüpleri, dolayısıyla kasaları daha ince olan (slim) ve ekranları bombeli değil düz olan (flat) tüplü Tv’ler piyasaya sürülmüştü.

    Kırışıklığı Önleme Fonksiyonu: Kırışıklığı Önleme modu, program bittikten hemen sonra çamaşırlar boşaltılmadığında meydana gelen kırışıklıkları engeller.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü