Eğitim Sitesi

Strateji Nedir? Strateji Hakkında Kısaca Bilgi

Strateji Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Strateji:

1- Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yol.

2- Bir ulusun veya uluslar topluluğunun, barış veya savaşta benimsenen politikalara en fazla desteği vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma birimi ve sanatı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Strateji:

Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için takip edilen yol, izlenen politika.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Strateji:

Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yol.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Strateji:

1- Bir ulusun veya uluslar topluluğunun, barış ve savaşta benimsenen politikalara destek vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma bilimi ve sanatı.

2- Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yol.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Strateji:

Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yol. İzlem.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Strateji:

Bir ulusun veya topluluğun, barış ve savaşta benimsenen politikalara destek vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma bilimi ve sanatı.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Münferid: Namazı cemaatle değil tek başına kılmak.

    Fâiz: Ödünç vermekte, rehinde ve alış-verişte, alıcıdan veya vericiden birinin ötekine karşılıksız vermesi şart edilen fazla mal, para veya menfaat. Ribâ.

    Kabir: Mezar, sin.

    İsevilik: Hristiyanlık, Hz. İsa'nın adından dolayı İsevilik adıyla da anılır. Peygamberi: Hz. İsa Kutsal kitabı: İncil (Ahd-i Cedit) (Matta, Markos, Luka, Yuhanna, Barnabas) Din adamları: Papaz, Patrik, Piskopos, Keşiş, Kardinal, Papa, Rahip, Rahibe Sembolleri: Hz.İsa'nın çarmıha gerilişini sembolize eden HAÇ işaretidir. İbadet yerleri: Kilise, Manastır, Katedral, Bazilika, Patrikhane Kutsal günleri: Pazar İbadetleri: Günlük, haftalık ve yıllık olarak yapılır. Kiliselerdeki toplu ibadetlere AYİN de denmektedir. Kilisedeki ayinleri din adamları yönetir. Dua edilir ve İncil'den bölümler okunur. İlahiler söylenir. Doğan her yeni çocuk günahkar olarak doğduğu kabul edilir ve kutsal suyla yıkanarak günahlardan temizlenir ki buna VAFTİZ denir. Ayrıca Hristiyanlığa girmek isteyenlere de bu uygulanır. Çan: Hristiyanları pazar günü ibadete çağırmak için ibadethanelerde çalınan büyükçe zildir. Günah çıkartma: Günahlarını itiraf edenlerin günahlarını din adamlarının bağışlamasıdır. Aforoz: Din adamlarının kişileri dinden çıkarma yetkisine denir. Havari: Hz. İsa'ya peygamberliği boyunca inanan 12 kişiye denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü