Eğitim Sitesi

Soyutlama Nedir? Soyutlama Hakkında Kısaca Bilgi

Soyutlama Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Soyutlama:

Gerçekte ve günlük yaşantıda nesnelerden ayrılma özelliği olmayan nitelikleri (zihinde) nesneden ayırarak düşünebilmeye soyutlama denir.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Soyutlama:

Varlığı akılla algılayabildiğimiz kavramlarla ilgilidir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Özgürlük: 1. Genel olarak, kişinin kendi kendisini belirlemesi; bireyin kendisini, dış baskı, etki ya da zorlamalardan bağımsız olarak, kendi arzu edilir ideallerine, motiflerine ve isteklerine göre yönlendirmesi. 2. Kişinin kendi kendisini hiçbir dış etki altında kalmadan belirlemesi, denetlemesi, yönlendirmesi durumu. 3. Özgürlük; İnsanın, aklını ve iradesini kullanarak doğru olduğunu düşündüğü eylem ve davranışları bilinçli olarak seçebilmesidir. 4. Siyasette özgürlük kavramı, kişinin sahip olduğu iradeyle kimseye zarar vermeden ve kimsenin müdahalesi olmadan davranışlarını yapabilmesinin serbestliği olarak tanımlanır. Ahlaki anlamda ise kişinin her türlü dış etkiden bağımsız olarak özgür iradesiyle karar vermesi ve eylemde bulunmasıdır.

    Faydacılık: Utilitarizm olarak anılır.Yarar gerektiren,fayda gerektiren eylem ahlakidir. Onun bilgisi de doğrudur, sonuç önemlidir.

    Anglosakson: Ana dili İngilizce olan kimse.

    Beyin Dalgaları: Saçlı deri üstünden kaydedilen beyin faaliyetindeki elektriksel dalgalanmalar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü