Eğitim Sitesi

Soru Zamiri Nedir? Soru Zamiri Hakkında Kısaca Bilgi

Soru Zamiri Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Soru Zamiri:

Adın yerini tutan ve soru sormaya yarayan zamir. Hangisi, kim, ne, neyi, neden vb. zamirlerdir. Başlıca soru zamirleri şunlardır: kim, ne, kaçı, bazıları, hangisi, ne kadarı...

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Mecaz Anlamlı Sözcükler: Sözcüğün gerçek anlamının dışında kullanılmasıyla kazandığı anlama mecaz anlam denir. Örnek: Saatler akıp geçiyor gidiyor, zavallı üç işçi hala işlerini bitiremiyorlardı. (Saatler akıp geçiyor.) Eşi ölünce, bütün işleri Ayşe Hanım'ın üstüne yıktılar.

    Makale: Herhangi bir konuda bilgi vermek veya bir gerçeği savunmak için yazılan yazılardır. Makalenin temel öğesi fikirdir. Başlı başına bir konu üzerine yazılan eser, gazete ve dergi ile yayınlanmak üzere yazılan ve herhangi bir konuyu inceleyen yazı da makale olarak isimlendirilir.

    Dilek Kipleri: Eyleme eklenerek ona dilek anlamı katan ekler.

    Sıfat: 1. Somut ve soyut ad ve kavramları niteleme, belirtme, yer gösterme, sayı gösterme, sorma gibi çeşitli yönlerden vasıflandıran, sınırlayan, kelime türü: doğru imla, ağır yük, uzun yol, ince iş, güzel fikir, hangi iş vb. 2. Varlık, kavram ve nesneleri durum, renk, biçim, sayı gibi çeşitli yönlerden niteleyen ya da belirten sözcüklere sıfat (ön ad) denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü