Eğitim Sitesi

Sonar Nedir? Sonar Hakkında Kısaca Bilgi

Sonar Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Sonar:

Ses dalgaları ve yankı aracılığıyla su altındaki cisimlerin yerini saptayan aygıt

 

Fizik Terimi Olarak Sonar:

Su içerisindeki ses dalgaları

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Sonar:

Denizlerin derinliğini, su altındaki nesnelerin yerini ve durumunu akustik dalgalarla ses dalgalarıyla belirleyen teknolojik cihaz.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Cephe: 1- Farklı özellikte iki hava kütlesinin karşılaşması ile oluşan hat. Cepheler hareketli olup, bir yerin sıcaklık ve yağış durumunu doğrudan etkiler. Bir cephede soğuk havanın yerini sıcak hava alırsa buna sıcak cephe, sıcak havanın yerini soğuk hava işgal ederse buna da soğuk cephe denir. 2- Farklı karekterdeki, sıcak ve soğuk hava kütlelerinin karşılaşması sonucunda, bu farklı hava kütlelerini birbirinden ayıran sınır veya yüzey.

    Jips: Alçı taşı. Kalsiyum sülfat ve su bileşiminde olan, sular tarafından kolayca eritilebilen beyaz renkli, tırnakla çizilebilen kimyasal tortul yumuşak bir taştır.

    İzostasi: Katı haldeki sialin özgül ağırlığı dolayısıyla alttaki sıvı karakterli magma üzerinde dengeli bir şekilde oturma, yüzme durumu.

    Granit: İç püskürük bir taştır. Kuvars, mika ve feldspat mineralleri içerir. Taneli olması nedeniyle mineralleri kolayca görülür. Çatlağı çok olan granit kolayca dağılır, oluşan kuma arena denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü