Eğitim Sitesi

Smaç Servis Nedir? Smaç Servis Hakkında Kısaca Bilgi

Smaç Servis Terimi Hakkında Bilgiler

Voleybol Terimi Olarak Smaç Servis:

Topu havaya atıp düşüşe geçtiği sırada sıçrayarak vurma şeklindeki etkili servis atma yöntemi.

 

    Benzer Voleybol Terimleri

    Açık Top: 1. Fileden uzakta ve arka alanın hücum çizgisine yakın bölümünde kurulan, rakibin blok zamanlamasını bozmayı amaçlayan oyun. 2. Açık top oyun, fileden uzakta kurulur ve smaç hücum çizgisi yakınında gerçekleşecek şekilde tasarlanır. Bu kurgular, blok oyuncularının zamanlamasını bozmayı amaçlar. Diğer Kullanımları, Açık pas, açık smaç, açık yüksek pas. (Deep Set)

    Orta Oyuncu: Takımda blok yapmakla birinci derecede sorumlu olan oyuncu. Orta smaçörler ve blokçular genellikle takımdaki en uzun oyunculardır. Oyun kurucuya yakınlığı nedeniyle, hızlı hücum paslarının ve alçak pasların çoğu orta smaçöre verilir. Beceri düzeylerinin ve boyların çeşitliliği nedeniyle, ortada oyun kurma voleybolda yapılan en zor oyun kurmalardan biri kabul edilir. Bununla birlikte, orta oyun kurma, hücumu başlatmak ve rakip defansı baskı altında tutmak için kaçınılmaz bir gerekliliktir. Pratikte, orta smaçörlere çok bağırılır çünkü oyun kurucunun önünü kapatırlar (Middle Blocker).

    Plonjon: Topu kurtarmak için ileriye atılmaktır ve genellikle karın üstü düşülür. Plonjonun en ileri düzeyidir. (Dive Dive, Roll)

    Fırça: Smaçörün blok yapan oyuncuya süpürme hareketi yapması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Voleybol Terimleri Sözlüğü