Eğitim Sitesi

Slow Sync Nedir? Slow Sync Hakkında Kısaca Bilgi

Slow Sync Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Slow Sync:

Bazı kamera modellerinde yer alan bir dahili flaş modudur. Çekim hızı normalden daha yavaş olarak hareket ederek, tam kapanma sürecinde flaşın patlaması anlamına gelir. Özellikle gece, bir bina önündeki insanları ve binayı çekmek istediğinizde bu flaş ayarı ile iyi netice alırsınız.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Yaprak film: Tek tek kullanılan büyük boyutlu film. Belirli boyutlardaki bu filmler özel taşıyıcı içinde makineye konur.

    Close-Up: Yakın mesafeli çekimi ifade ettiği gibi, genellikle 20 cm den daha yakın mesafeler arasında bir objektifin çekim yapabilme kabiliyetine de denir. Bazı kameralarda bu özelliğe "Macro" da denmektedir.

    Enstantane Öncelikli Pozlama: Bu yarı otomatik fonksiyon ile fotoğrafçı enstantaneyi belirler, fotoğraf makinesi de doğru pozlama için bu değere karşılık gelen diyafram değerini otomatik olarak ayarlar.

    İğne deliği fotoğraf makinesi: Dört tarafı kapalı, içine ışık sızdırmayan, objektif yerine iğne deliği olan fotoğraf makinesi. İğne deliğinden giren ışık kutu içinde deliğin tam karşısında görüntü oluşturur. Görüntünün oluştuğu yere duyarlı malzeme konularak fotoğraf çekilir; pin hole fotoğraf makinesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü