Eğitim Sitesi

Slayt Nedir? Slayt Hakkında Kısaca Bilgi

Slayt Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Slayt:

Saydam bir yüzey üzerine alınmış projeksiyonda kullanılmaya özgü pozitif görüntü, diyapozitif.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Slayt:

Yarı ya da tam karartılmış bir odada bir gösterici ile beyaz perdeye ya da duvara yansıtılarak öğretim etkinliklerinde kullanılan saydam resim.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Slayt:

1- Saydam olmayan bir yüzey üzerine alınmış, projeksiyonda kullanılmaya özgü pozitif görüntü.

2- Saydam.

3- Diyapozitif.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Slayt:

Saydam bir yüzey üzerine alınmış, projeksiyonda kullanılmaya özgü görüntü.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Tonoz: 1. Örgü teknikleri kullanılarak inşa edilmiş, bir kemerin aralıksız devam etmesiyle oluşan, kagir, eğrisel yüzey ya da yüzeylerden oluşan mimari örtü sistemi. 2. Taş ya da tuğladan örülerek meydana gelen bir mimari örtü elemanı. Biçimine göre beşik tonoz, aynalı tonoz, çapraz tonoz, kaburgalı tonoz, yelken tonoz gibi adlar alır. 3. Bir kemer gözünün aralıksız olarak devam etmesiyle meydana gelen örtü biçimi.

    Mozaik: 1. Mimari yapıların yer, duvar ve kubbelerine, sıva yaşken küp şeklinde küçük renkli cam ya da taş parçalarının, bir yüzleri dışarıda kalacak şekilde, yan yana gömülerek yapılan resim tekniği. 2. Türlü renklerde, küçük küp biçiminde mermer, taş veya pişmiş toprak parçalarının yan yana getirilmesiyle yapılan resim ve bezeme işi. 3. Taban, duvar ya da kubbelere sıvanan harç üzerine kare prizma biçiminde renkli taş parçalarının yan yana sokulmasıyla yapılan resim tekniği.

    Ebru Sanatı: 1- Kitre gibi kıvamlaştırıcı maddeler katılarak yoğunluğu arttırılan suya serpilen boyalarla bir desen elde edilmesi, suyun üstüne kapatılan kağıda geçirilmesi sanatı. 2- Kâğıt üzerine, özel yöntemlerle yapılan geleneksel bir süsleme sanatıdır.

    Atrium: 1. Eski Roma evlerinde etrafı odalarla çevrili, üstü açık, ortasında havuz bulunan avlu. 2. Bir Bizans kilisesine giriş avlusu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü