Eğitim Sitesi

Skolâstik Düşünce Nedir? Skolâstik Düşünce Hakkında Kısaca Bilgi

Skolâstik Düşünce Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Skolâstik Düşünce:

Ortaçağ boyunca Katolik kilisesinin egemenliği altında olan, bilime kapalı dine dayalı düşünce. Bu düşünce Rönesans hareketleri ve Hümanizmle sona erdi.

 

Tarih Terimi Olarak Skolastik Düşünce:

İnanç ve bilgiyi, özellikle Aristo'nun bilimsel sistemini kiliseyle uyumlu bir biçimde birleştirmeye çalışan Orta Çağ felsefesi.

Katolik kilisesinin bağnazlığından doğan, baskıcı, karanlık düşüncedir. Araştırma, inceleme ve bilimsel faaliyetler yasaktır. Aristo felsefesi ve Hristiyan öğretilerden doğmuştur. Skolastik düşünce dogmalara sıkı sıkıya bağlıdır ve dogmaları açıklamayı öngörürür. Başlıca temellendiricisi Aziz Thomas Aquinas'tır.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Skolastik Düşünce:

Orta Çağda Avrupa’da inanç ve bilgiyi kiliseyle birleştiren yönetim.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Alp: Büyük işler başarmış ve halk tarafından sevilen kimse, yiğit, kahraman.

    Seğmen: Kurtuluş Savaşı yıllarının bir anısı olmak üzere, genellikle ulusal bayramlarda, düğünlerde törene yerel giysiler giyerek, atlı ve silahlı olarak katılan kimse.

    İskân: İnsanları bir yere yerleştirme, yurtlandırma.

    İngiliz Muhipleri Derneği: Mondros Ateşkes Antlaşması'ndan sonra İstanbul'da kurulan, Anlaşma Devletleri ile işbirliği içerisinde bulunarak Anadolu Hareketi'ne karşı en fazla zarar veren örgütlerdendir. İngiliz gizli haber alma örgütü tarafından kurdurulan bu cemiyetin en tanınmış üyeleri Vahidettin ve Damat Ferit'tir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü