Eğitim Sitesi

Siyonizm Nedir? Siyonizm Hakkında Kısaca Bilgi

Siyonizm Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Siyonizm:

XIX. yüzyılın sonlarında, çeşitli ülkelerde yaşamakta olan kentsoylu Yahudilerce bir ideoloji olarak ortaya atılan ve Filistin'de bir Yahudi devleti kurmayı amaçlayan akım. Adını Kudüs kentinin eski adı olan Sion'dan almıştır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kafkasya: Karadeniz ile Hazar Denizi arasında kalan dağlık, etnik açıdan karmaşık bir bölgedir.

    Minyatür: 1. Eski el yazısı kitapları süslemek için sulu boya ile yapılan ince, renkli resimler. (Minyatürün kendine özgü bir üslûbu vardı. Geçmişin kıyafetini en iyi yansıtan belgeler minyatürlerdir) 2. Işık gölge ve oylum duygusu yansıtılmayan, küçük ve çok renkli resim sanatıdır. 3. Çoğunlukla eski yazma kitaplarda görülen, ışık, gölge ve hacim duygusu yansıtılmayan küçük, renkli resim sanatı.

    Cariye: 1- Yabancı ülkelerden kaçırılıp özgürlükten yoksun edilen, alınıp satılabilen, her konuda efendisinin isteklerine bağlı bulunan genç kadın. 1847'de çıkarılan bir yasa ile yasaklanmıştır. 2- Savaşta tutsak alınmış ya da para ile satın alınmış kız ve kadın. Bunlar özel bir eğitim görür ve genel hizmetlerde kullanılırlardı.

    Toy: 1. Kağan tarafından düzenlenen yemekli toplantılar ve eğlenceler “Toy” olarak adlandırılır. 2. Yemekli eğlence, şölen.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü