Eğitim Sitesi

Sıvı - buhar basıncı Nedir? Sıvı - buhar basıncı Hakkında Kısaca Bilgi

Sıvı - buhar basıncı Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Sıvı - buhar basıncı:

Buhar fazına geçen, sıvı moleküllerinin uyguladığı basınç.Sıvı - buhar dengesi. Bir sıvıdaki moleküllerin sıvı fazdan, gaz fazına geçme (buharlaşma) hızları ile gaz fazından, sıvı fazına geçme hızlarının (yoğunlaşma) eşit olması hâli.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Enol: 1-Alkinlere civa (II) sülfat eşliğinde su katılarak oluşan kararsız ara ürün. 2-Bir alken molekülünde ikili bağın bulunduğu karbon atomlarından birine hidroksil grubunun bağlanmasıyla oluşan bileşik. 3- İkili bağ oluşturmuş C atomlarından herhangi birine -OH(hidroksil) grubunun bağlanmasıyla oluşan bileşik.

    Alfa Işıması: Radyoaktif çekirdekten iki proton ve iki nötronun birlikte ayrılması şeklindeki ışımadır. Bu ışımayı yapan atomun kütle numarası 4, atom numarası 2 azalır.

    Kelvin (K): Madde moleküllerinin titreşimlerinin durduğu sıcaklık noktasını sıfır olarak kabul eden bir sıcaklık birimidir.

    Eşdeğerlik Noktası: 1. Titrasyonda, yeterli titrant ilave edildiğinde indikatörün renk değiştirdiği konum. 2. Analit ile titrantın eşdeğer gram sayılarının teorik olarak eşitlendiği hacim oranlarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü