Eğitim Sitesi

Site Nedir? Site Hakkında Kısaca Bilgi

Site Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Site:

Antik kent devleti.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Site:

Internet üzerindeki bir hizmet biriminin adresi.

 

Tarih Terimi Olarak Site:

Şehir devleti.

 

İnşaat Terimi Olarak Site:

1. Büyük kent.

2.Kimi kentlerin en eski kesimi.

3. Büyük bloklardan meydana gelen konut yerleşmesi birimi.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Disiplinlerarasılık: Disiplinlerarasılık bir çalışma iki ya da daha fazla artistik, bilimsel ya da diğer akademik disiplin gerektirir. Bir araştırma yaparken disiplinlerarasılık çalışmalar, akademik bir bağlam içerisinde farklı çalışma alanlarından teorileri ve metotları benimser.

    Firavun: Eski Mısır hükümdarlarına verilen unvan.

    Klasisizim: Hem sanatsal bir geleneği hem de estetik bir tutumu belirtmek için kullanılır. Yunan ve Roma'da yani klasik Antik Çağ'da ortaya çıkmış ve antik yapıların prototip (ilk örnek) olarak kullanıldığı daha sonraki dönemlerde de sürmüştür. Bu "klasik" gelenektir ve bu anlamda klasikçilik, MÖ 8. Yüzyıldan 20. Yüzyıla kadar hemen tüm klasik sonrası sanatlarının değişmez niteliğidir. Terimin daha sınırlı estetik kullanımı ise bu uzun gelenek kapsamında açık seçiklik, düzen ve denge gibi özelliklerin belirlediği üslup ya da üslup evrelerini ifade eder.

    Jansenizm: Dinsel öğreti. Günahla dolu olan insan bu günahlarından arınmak için tanrının bağını dilemek ve beklemek zorundadır. Jansenizm, kaderci, özgür iradeyi dışlayan bir yaklaşımdır. buna göre insanın hayatta yaptığı seçimler, kendi seçimleri değil, kaderin onu gönderdiği yolun bir parçasıdır sadece.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü