Eğitim Sitesi

Sismoloji Nedir? Sismoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Sismoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Sismoloji:

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin ölçülmesi ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalıdır.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Sismoloji:

Yer hareketlerini ve depremleri inceleyen bilim dalı.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Sismoloji:

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin büyüklüğünün ölçülmesini ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sismoloji:

Depremleri inceleyen bilim dalına sismoloji denir.

 

Deprem Terimi Olarak Sismoloji:

Depremlerin oluş nedenleri, deprem dalgalarının yerküre içinde nasıl yayıldıkları, zayıf ve kuvvetli yer hareketinin kayıt edilmesi, ölçülmesi ve değerlendirilmesi teknikleri, deprem tehlikesinin belirlenmesi ve zararlarının azaltılması konuları ile uğraşan jeofizik biliminin uzmanlık alanı, deprem bilimi.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Doğal Radyasyon: Esas olarak toprakta ve kayalarda ayrışan uranyumun yol açtığı, radon gibi gazlar çıkaran radyasyon.

    Peneplen: Geniş arazi bölümlerinin, akarsu aşınım faaliyetlerinin son döneminde deniz seviyesine yakın hale indirilmesiyle oluşmuş, az engebeli şekle peneplen (yontukdüz) denir.

    Deniz Akıntısı (Okyanus Akıntısı): Okyanuslarda, denizlerde doğdukları bölgelerden çok uzaklara su yığınını sürükleyen akıntılar.

    Isınma Isısı (Özgül Isı-Kalori): Bir maddenin 1 gramının sıcaklığını 1 santigrat derece arttırmak için o maddeye verilmesi gereken enerji miktarı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü