Eğitim Sitesi

Sismoloji Nedir? Sismoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Sismoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Sismoloji:

Yer hareketlerini ve depremleri inceleyen bilim dalı.

 

Coğrafya Terimi Olarak Sismoloji:

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin ölçülmesi ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalıdır.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Sismoloji:

Depremin nasıl oluştuğunu, deprem dalgalarının nasıl yayıldığını, depremlerin büyüklüğünün ölçülmesini ve depremle ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sismoloji:

Depremleri inceleyen bilim dalına sismoloji denir.

 

Deprem Terimi Olarak Sismoloji:

Depremlerin oluş nedenleri, deprem dalgalarının yerküre içinde nasıl yayıldıkları, zayıf ve kuvvetli yer hareketinin kayıt edilmesi, ölçülmesi ve değerlendirilmesi teknikleri, deprem tehlikesinin belirlenmesi ve zararlarının azaltılması konuları ile uğraşan jeofizik biliminin uzmanlık alanı, deprem bilimi.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Septik (Çukur): Sızdırmaz çukur.

    Mabeyn: Eski konaklarda, harem ile selamlık arasında yer alan, hem harem hem de selamlık olarak kullanılabilen oda veya daire.

    Stropiyer: Ekspande polistiren (EPS) hammaddesinden üretilen ve otomatik makineler yardımıyla çeşitli şekiller verilebilen, görünümü kartonpiyere benzeyen ancak alçı içermeyen ve bu nedenle neme karşı daha dayanıklı hale getirilmiş iç ve dış mekan dekorasyon ürünüdür. Yanmaya karşı dirençlidir. Uzun ömürlü olup çok hafiftir ve montajı çok kolaydır. İyi ısı yalıtımı sağlayan ve estetik bir görünüm sunan stropiyer, ekonomik bir dekorasyon elemanıdır.

    Ferforje: Ocakta çalışılan ve dövülerek işlenilen demirdir. Kömür ocağında kızdırdıkları demiri, örste çekiçle döverek şekil veren eski demirci ustaları, zamanla işi ilerleterek bunu bir sanata dönüştürmüşlerdir. Buradan ferforje sanatı doğmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü