Eğitim Sitesi

Şirvan Nedir? Şirvan Hakkında Kısaca Bilgi

Şirvan Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Şirvan:

Çatı arasında bulunan basık oda.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Şirvan:

Çatı arasında bulunan basık oda.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Maymuncuk: Her kilidi açmaya yarar, eğri ve sivri bir demirden ibaret alet.

    Plastik Boya: Su bazlı mat boyalara, halk arasında "plastik boya" denir. Mat boyalar, kaygan bir yapıya sahip değildir. Tam silinebilme özellikleri yoktur. Bu yüzden, mat boya ile boyanmış duvarların çok sık ve ıslak bezle silinmesi, boyanın renk kaybına uğramasına ya da lekelerin boya üzerinde iz bırakmasına neden olabilir.

    Gerdirme Perde: Sağlı sollu iki aparat yardımıyla bir çelik telin gerdirilmesi ve bu tel üzerinde kumaş perdenin halkalar yardımıyla hareket etmesiyle şekillenen bir uygulamadır. Genellikle hafif ve ince kumaşlar seçilir. Kumaşa istenilen pileler dikilebilir. Tavanla açılan hareketli camlar arasında az mesafe olan yerlerde kullanılabilir.

    Mobilya Kapı: Mobilya kapıların kanat yüzleri, 3-4 mm MDF (Medium Density Fiberboard-Orta Yoğunluklu Ağaç Lifi) üzerine doğal ahşap preslenerek hazırlanır. Kapının kanat konstrüksiyonu istenilen ölçüye göre hazırlanan fırınlanmış, budakları ve özürlü kısımları alınmış köknar ya da ladin ağaçtan yapılır. İçine dolgu olarak yangına dayanıklı sunta ya da kraft petek dolgu kullanılır. Kenarlara ise mobilya kapı kaplama cinsinden masif ahşap preslenir. Kapı kasası, fırınlanmış köknar ahşap üzerine doğal ya da kaplamalı MDF preslenerek hazırlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü