Eğitim Sitesi

Sirkadiyen Ritim Nedir? Sirkadiyen Ritim Hakkında Kısaca Bilgi

Sirkadiyen Ritim Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sirkadiyen Ritim:

24 Saat aralıkla ortaya çıkan ritmik olaylar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Solucanlar: Solucanların vücutları genelde yuvarlak veya yassı şekillidir. Tenya, bağırsak solucanı, kıl kurdu gibi türleri omurgalı hayvanların sindirim sisteminde parazit yaşar. Eşeyli olarak üremelerine rağmen bazı türleri eşeysiz olarak rejenerasyonla çoğalabilir. Çift eşeyli olanlarında hem yumurta hem sperm üretilir. Ancak solucanlarda genellikle kendi kendini dölleme görülmez.

    Rezonans Sistemi: Yapısındaki atomları hareket ettirmeksizin dıştaki elektronları çeşitli yollarla düzenleyebilen atomların birbirine bağlı olduğu bir sistem.

    Tolerans Aralığı: Canlıların çevresel faktörlere uyum yeteneğinin alt ve üst sınırları arasında kalan aralığa tolerans (hoşgörü) aralığı denir.

    Çökelme: 1. Kan hücrelerinin kümeleşerek pıhtılaşması. 2. Bir sıvı içinde dağınık halde bulunan hücre ya da parçacıkların kümeleşmesi. 3. Antijen ve antikorların tepkimesi sonucunda kan hücrelerinin kümeleşmesi. 4. Kan grubu antijenleri (A ve B) ile antikorlarının (anti A ve anti B) bir araya gelmesi sonucunda alyuvarların birbirine yapışması ve iri tanecikli yapılar oluşturmasına çökelme ya da aglütinasyon denir. Çökelme ile oluşan tanecikli yapılar, kan damarlarını tıkayarak ölüme neden olabilir. İki tip çökelme vardır: 1. Hafif (Kısmi) Çökelme 2. Ağır (Tam) Çökelme

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü