Eğitim Sitesi

Sırat-ı Müstekîm Nedir? Sırat-ı Müstekîm Hakkında Kısaca Bilgi

Sırat-ı Müstekîm Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sırat-ı Müstekîm:

Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de beyan ettiği dosdoğru yoldur.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Mushaf: 1. Kur'an-ı Kerim'in iki kapak arasına alınmış hâline verilen ad. Kuran-ı Kerim'in diğer adlarından birisi. 2. Sözlükte iki kapak arasında toplanmış sayfalar demektir. Terim olarak kitap haline getirilmiş olan Kur'anın özel adıdır. Kur'an-ı Kerim; Hz. Ebu Bekir zamanında Zeyd bin Sabit başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından kitap haline getirilmiştir. Kur'an-ı Kerim'in kitap haline getirilen ilk nüshasına Mushaf denir

    Rükn: Sözlükte köşe ve bir şeyin aslı anlamına gelen rükn, bir hac terimi olarak hac ve umre ibadetini meydana getiren ve yapılmaması, umre veya haccı geçersiz kılan temel menasik demektir. Ayrıca Kâbe'nin köşelerine de rükün denir.

    Aybaşı Hâli: Kadının her ay belirli günlerde özel nitelikli kan görme durumu.

    Kurban: 1-Zilhicce ayında belirli nitelikleri olan hayvanı, belirli günlerde kesmeye kurban denir. Vaciptir. 2-Allah'a yakın olmak ve rızasına ermek için ibadet niyetiyle kurbanlık bir hayvanı kesmektir. 3- Sözlükte yaklaşmak, Allah'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dini bir terim olarak, ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Arapçada bu şekilde kesilen hayvana udhiye denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü