Eğitim Sitesi

Sınavsız Geçiş Nedir? Sınavsız Geçiş Hakkında Kısaca Bilgi

Sınavsız Geçiş Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Sınavsız Geçiş:

Meslek Liselerinde okuyan ya da bu okullardan mezun olan öğrencilerin, kendi bölümlerinin devamı niteliğinde olan ve ÖSYM 'ce belirlenmiş meslek yüksek okullarına, sırasıyla mezuniyet yılı, okul türü, METEB, diploma notu ve son olarak ta doğum tarihleri baz alınarak yapılan bir elemeden sonra sınavsız olarak yerleştirilmesidir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Lisans: Genellikle dört yıl süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi. Bu öğrenim sonunda elde edilen ve diploma ile belgelendirilen akademik derece. Lisans düzeyinde örgün, açık ve dışarıdan eğitim verilmektedir. Fakülteler içerisinde bulunurlar, EA, SAYISAL ve SÖZEL puan türleriyle öğrenci alırlar.

    Ana Bilim Dalı: Üniversitelerde bölümlerin alt bilim veya uzmanlık dalları. (ÖR: Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı)

    Lisansüstü: Yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik eğitimi kapsar.

    Hazırlık Okulu: Öğretim dili İngilizce olan üniversitelerde yeni kayıt olan öğrencilerin dil bilgileri, bir yeterlik sınavı ile saptanır. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler, ÖSYM tarafından yerleştirildikleri programlarda öğrenimlerine başlarlar. Başarısız olanlar ise İngilizce eğitimi görürler. Bu eğitimi başarı ile tamamlayanlar esas alan eğitimine başlayabilirler. Bir kısım üniversitede öğretim dili genellikle Türkçe olup belirli bazı programlar da öğretim yabancı dildedir. Bu programlara kayıt yaptıranlar da yabancı dil hazırlık eğitimine katılmak zorundadırlar. Yine öğretim dilleri Türkçe olan bazı üniversiteler, isteyen öğrencilere bir yıl yabancı dil eğitimi vermektedirler. Zorunlu olsun olması, yabancı dil eğitim süresi zorunlu lisans eğitim süresine dahil değildir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü