Eğitim Sitesi

Simplex Nedir? Simplex Hakkında Kısaca Bilgi

Simplex Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Simplex:

Alıcı ve verici istasyon arasında, sadece tek yönlü iletişim yapabilme özelliği.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Konum Tabanlı Servisler: Cep telefonu kullanıcılarının "neredeyim?" , "yakınımda neler var?" ve "oraya nasıl ulaşırım?" sorularına, coğrafi konum bilgisini kullanıp en uygun cevaplar sunan servislerdir. (Örn: En yakın hastane, haritada göster gibi)

    WAP (Wireless Application Protocol): Kablosuz Uygulama Protokolü. Mobil cihazlardan İnternet erişimi sağlayan teknoloji. HTML dilini mobil cihazlarda kullanıma uygun WML diline çeviren WAP geçiş noktalarına mobil cihazlardan erişime dayanır. Mobil cihazlarda İnternet içeriğini çevirip, gösterecek bir tarayıcıya ihtiyaç duyulur.

    Standby Time (Bekleme Süresi): Kablosuz bir telefonun veya Communicator'ün tamamen dolması, açılması ve arama veya veri iletmeye hazır olması için gereken süre. Bekleme süresi, önceleri yalnızca saat ve dakika cinsinden belirtilirken yeni modellerde günlerle ifade edilebilmektedir.

    Java: 1. Sun Microsystems tarafından geliştirilmiş bir programlama dilidir. Java, kullanıcılara çevrimdışı kullanılmak üzere bağımsız uygulamaları indirme becerisini kazandıran lider bir mobil platformdur. 2. Platformdan bağımsız programlama dili. Mobil Telefonlar için geliştirilen versiyonu da bulunmaktadır(j2ME). Bu sayede başta oyunlar olmak üzere, java ile geliştirilmiş birçok uygulama uyumlu telefonlara indirilebilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü